En drifttekniker med hjälm sitter vid ett skrivbord och pratar i telefon. Till höger är det ett fönster som belyser skrivbordet där personen även antecknar på ett papper.

Vi söker Drifttekniker

För att vi på Malung-Sälens Elnät ska kunna ge kraft åt fjäll och dal med en trygg och säker elförsörjning behöver vi nu stärka vår Drift och Nätplaneringsavdelning med en Drifttekniker. Vill du vara en spindel i nätet, tycker om att ta ansvar och vill bidra med dina erfarenheter? Tveka inte på att läsa vidare och ta chansen att söka tjänsten redan idag!

AVDELNINGEN OCH TJÄNSTEN SOM DRIFTTEKNIKER
Tjänsten tillhör vår avdelning Drift & Nätplanering som arbetar med en systematisk process för drift och underhåll av vårt eldistrubutionsnät (0,4 – 72,5 kV). Tillsammans med dina kollegor bygger ni smarta och moderna lösningar vid införande av ny och hållbar teknik. Här hjälper man också varandra att lösa uppgifter och på bästa sätt bidrar till varandras- och gruppens utveckling. 
 
Som drifttekniker är du med och ansvarar för bolagets dagliga drift i form av driftövervakning, driftoptimering, driftplanering och felavhjälpning av elnätet. Du är delaktig i aktuella projekt och planerar och samordnar aktuella insatser i driften. Det är till största del en administrativ tjänst där du arbetar nära övriga teamet på kontoret i Malung. 
 
Avdelningen arbetar med att övervaka elnätet, hantera planerade avbrott med omkopplingar i systemet, felsöka, hitta lösningar och hålla kontakt med kunder vid oväntade avbrott, arbeta systematiskt med förebyggande underhåll av utrustning och dokumentation. Vidare arbetar avdelningen med bland annat drift och underhåll i våra driftövervakningssystem, reläutrustningar, kontrollanläggningar och kommunikationsutrustning samt nätanalyser och selektivplaner.
 
Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten. 
 
DIN PROFIL
Vi söker dig som besitter teknisk kompetens och har ett stort intresse för elnätsbranschen. Vi ser gärna att du har en gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning mot elkraft eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har kunskaper inom ESA, EBR samt erfarenhet av nätinformations- och driftövervakningssystem.
 
Dina erfarenheter, egenskaper och ditt engagemang är det viktigaste för oss i den här tjänsten. Du ska kunna arbeta självständigt men också vara initiativrik samt fungera drivande i de processer du involveras i. Ditt arbetssätt bidrar till att samarbetet med dina kollegor fungerar väl och ni kan utveckla varandra. Du är lösningsfokuserad, noggrann och har en förmåga att se helheten. Vi värdesätter att våra medarbetare har en vilja att ständigt vidareutveckla sig själva.

VI ERBJUDER DIG
Malung-Sälens Elnät är en attraktiv arbetsgivare och en väldigt viktig aktör och partner i såväl stora som mindre utvecklingsarbeten i Malung-Sälens kommun. Vår framtid är fantastiskt intressant och vi har nya och spännande uppdrag som påverkar oss varför vi under 2023 kommer lägga stor energi på rekrytering av nya duktiga medarbetare till oss. Allt för att våra kunder och samarbetspartners ska vara fortsatt nöjda med vår service och kvalité.

Välkommen att bli en del av vår framtid!

Sista ansökningsdagen har tyvärr passerat.