Malung-Sälens Fibernät


Malung-Sälens Fibernät värnar om vår bygd. Vi är din lokala leverantör som erbjuder kundservice, underhåll och support på din hemort.

En man och kvinna sitter i en soffa. I mitten av personerna ligger en hund. Mannen har en bärbar dator i knät och håller en tv-fjärrkontroll i vänstra handen. Kvinnan har en Ipad i knät. Båda personerna ler och tittar på varandra.

En pålitlig leverantör!

Vi bygger infrastrukturen för att du ska få fiber till ditt hus. Genom att välja oss hjälper du även kommunen att behålla kompetens och skapar samtidigt arbetstillfällen. Vi är stora nog att var en kompetent och pålitlig leverantör och vi ser och lyssnar på de behov som är viktigast just för dig. Framtidssäkra din fastighet med Malung-Sälens Fibernät du också!

Varför fiber?


Vad är fiber egentligen?

Med ”fiber” menar vi fiberoptiska ledningar som används för kommunikation. Se det som telefonledningar, med skillnaden att man i fiberoptiska kablar skickar ljuspulser istället för elektriska pulser. Det gör att man kan skicka större mängder information med mycket höga hastigheter.

Mycket mer än internet
Med fiber i huset så får du en väg in för din kommunikation (bredband, telefoni och TV) och du har möjlighet att ta del av fler och bättre tjänster via alla tjänsteleverantörer. I framtiden kommer fler och fler saker i ditt hem att kommunicera med Internet. Med en fiberanslutning installerad har du framtidssäkrat din fastighet! Fastigheter med fiberanslutning har redan nu visat sig att öka i värde. Skulle du ha velat flytta till en bostad utan telefonledning för 20 år sedan?

Arbeta hemifrån
Med en stabil uppkoppling behöver du heller inte längre vara på en viss plats – eller vid en viss tid – för att kunna arbeta. Det gör landsbygden till en mer attraktiv plats att bo på än någonsin tidigare. Din nyvunna fritid kan du enkelt utnyttja där du valt att bo – en plats många stadsbor måste förbruka semesterdagar för att kunna ta sig till.

Viktigt för landsbygden
Många av fördelarna med att bo i en större stad försvinner när alla på landsbygden får tillgång till samma utbud och information via Internet. Utbudet för både shopping och underhållning är redan större på nätet än i fysiska butiker. De flesta myndigheter, tjänsteföretag, banker och apotek finns nu också i varje landsortsby.

Den digitala infrastrukturen
Det är med fiber som Sverige bygger den nya digitala infrastrukturen. För dig som villaägare är det en investering i fastigheten – ungefär som att ansluta till det kommunala vatten- och avloppsnätet.

Fiber till din fastighet
Malung-Sälens Fibernät bygger infrastrukturen för att du ska få fiber till ditt hus. Vi gräver ner fiberkabeln hela vägen till din byggnad, driftsätter och installerar den utrustning som behövs för att du skall komma åt de tjänster du behöver. Efter installationen så tecknar du avtal på de tjänster du vill ha hos någon av alla tjänsteleverantörer i vårt nät.

Vad är Kurbit?

Kurbit är ett samverkansbolag mellan stadsnäten i Malung-Sälen, Falun, Borlänge, Leksand, Rättvik, Säter, Gagnef och Hedemora, vilket gör Kurbit till den största kommunikationsoperatören (KO) i Dalarna.