Serviceportalen


Det finns många olika lösningar och leverantörer, så ta en stund av din tid för att se dig omkring i utbudet på serviceportalen och hitta den optimala lösningen för just dina behov.

Bra att veta!


Vad gör Malung-Sälens Fibernät?
Malung-Sälens Fibernät är ett så kallat passivt nät som också kan kallas stadsnät. Det passiva nätet kan inte leverera tjänster till kunder utan att ha en KO, det aktiva nätet! Det passiva nätet arbetar bland annat med att gräva och bygga ut fibernätet, underhålla fibernätet, drifta siter, teknikbodar samt dokumenterar fibernätet.

Vad är en tjänsteleverantör?
En TL är den som du har avtalat din tjänst med. Det är med TL du kommunicerar när du vill teckna avtal, men även om du har något fel på din tjänst.

Vad är en kommunikationsoperatör, KO?
KO kallas också aktivt nät. Utan en KO i fibernätet så kan man inte koppla upp sig på tjänster. En KO är det bolag/företag som erbjuder en plattform med tjänsteleverantörer som kan erbjuda Internet, TV och telefoni till dig som slutkund. Den ansvarar också för din CPE, switchar som finns utplacerade i fibernätet och en hel del annan utrustning. KO ljussätter fibernätet så att du ska kunna använda de tjänster du valt.

Sappa
Sappa är en leverantör av TV-tjänster och deras utbud hittar ni på sappa.se. Den lokala tv-kanalen TV Malung-Sälen finns med i Sappas utbud.