Två kvinnliga medarbetare från Malungs Elnät samtalar utomhus i fältklädsel. Personerna ler.

Vi söker dokumentationstekniker

Är du intresserad av nya utmaningar och brinner för energifrågor? Vi söker nu efter dig som vill vara med och utveckla framtidens energisystem och bli en del av allt spännande som händer hos oss just nu!

Om tjänsten
Tjänsten tillhör vår avdelning Drift & Nätplanering som arbetar med drift och underhåll samt projektering, beredning och dokumentation av el- och fibernät. Inom avdelningen ligger även driftansvaret för företagets produktionsanläggningar. 

Som dokumentationstekniker kommer du få en bred och viktig roll där du arbetar i de flesta uppdrag av projekt som gäller ny- eller ombyggnad av vårt el- och fibernät. Arbetet innebär dokumentation av el- och fibernät i våra nätinformationssystem samt inmätning och till viss del även utsättning av ledningsnät.  Dokumentationen utförs i programmen Digpro dpPower, Trimble TCN och till viss del även Autocad. Du har nära samarbete med projektledare, beredare, driftingenjörer och nättekniker. Förutom dokumentationen kommer du att ansvara för ledningskollen och som ombud mot externa aktörer. I rollen ingår även att ta fram riktlinjer som berör dokumentationen, ta fram rapporter och underlag till myndigheter och för internt bruk inom företaget. 

Din profil
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom området eller eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande erfarenhet från verksamhetsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har kunskap eller utbildning inom GIS/NIS samt några års arbetslivserfarenhet från energibranschen.  
Meriterande är om du tidigare har arbetat i nätinformationssystemen Digpro eller Trimble. 
Du ska ha god datavana, körkort med behörighet B samt kunna kommunicera på svenska i tal och skrift. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett brinnande intresse för teknik och utveckling och kan arbeta självständigt och initiativtagande. Du har ett stort driv i de processer du involveras i och ditt arbetssätt bidrar till att samarbetet med dina kollegor fungerar väl. Du är lösningsfokuserad och tillsammans med din analytiska förmåga är du framåtstävande i din arbetsroll.

Vi erbjuder dig
Vår bransch är i ständig utveckling och vi strävar alltid efter att ligga i framkant. Vi erbjuder dig en fantastisk möjlighet att få vara en del av Malung-Sälens Elverks framtid men också en unik chans att få bidra och vara med på hela den utveckling som nu sker i vår fjällvärld i Sälen. En varierande, spännande och rolig tjänst i ett välmående företag där våra kompetenser ständigt är efterfrågade och nya projekt avlöser varandra.

Varmt välkommen att söka tjänsten som Dokumentationstekniker hos oss på Malung-Sälens Elverk. 

Ansökan
Skickas in via vårt rekryteringssystem genom att klicka här!