En gruppbild på Malungs IF - skidor. På bilden är det barn samt ledare som tittar in i kameran. Nysnö faller stämningsfullt.

Sponsring för bygdens framtid!

Vår bygds gemensamma framtid är något som ligger oss på Malungs Elnät varmt om hjärtat. Förutom underhåll samt investeringar i elnätet delar vi kontinuerligt ut sponsring till barn- och ungdomsverksamheter av idrottslig eller kulturell karaktär. Visste ni att vi under förra året delade ut över 200.000 kr! En av alla föreningar som sökt och fått sponsring är Malungs IF – Skidor. Men vad gör sponsringen för skillnad hos dom? Vi ställde några frågor till ordförande Jonas Melin.

Jonas Melin Ordförande Malungs IF – Skidor

Hej Jonas, berätta lite om Malungs IF – Skidors verksamhet

Malungs IF Skidor bedriver framförallt barn och ungdomsverksamhet i skidåkning. Vi håller igång vår verksamhet året runt, men framförallt mellan augusti och maj. Dom 10 senaste åren har vi i snitt varit ca: 60 aktiva och ca: 15 ledare. Huvuddelen av de aktiva är ungdomar mellan 4 och 16 år, ca: 10 åkare tillhör vår ”elit” grupp, där framförallt juniorer och seniorer finns.

Hur har sponsringen från Malungs Elnät hjälpt Malungs IF – Skidor?

Sponsring hjälper oss väldigt mycket! Den inbringar ca: 25% av våra intäkter och hjälper till att skapa och genomföra arrangemang som kommer hela bygden till gagn.

Hur kommer pengarna till användning?

Pengarna används till att genomföra ett kostnadsfritt medlemskap för alla barn och ungdomar i vår förening. Malungs IF – skidor bekostar även till 100% utbildning genom Svenska Skidförbundet för alla som vill hjälpa till att vara ledare hos oss. Klubbkläder säljs med kraftigt reducerade priser, minst 50%. Startavgifter för läger och tävlingar till barn och ungdomar bekostas också av föreningen. Vi genomför även egna läger, tävlingar, upptakter, avslutningar och prisutdelningar. En stående budgetpunkt är också inköp av material till träningar, tävlingar och anläggningen.

Sist, vad betyder Malungs Elnäts sponsring för er?

Sponsring är som ni förstår en nödvändighet, för att barn och ungdomar i bygden ska kunna lära sig att åka skidor hos oss. Lära sig att verka och umgås med kamrater och konkurrenter, samt att ha en rolig och meningsfull fritid där motion och frisk luft är ett naturligt inslag.

Så stort tack för att ni är en bidragande del till detta!

Vill du också söka sponsring till din förening?
Klicka här och läs mer!