Malung-Sälens Företagshälsa – för ett hållbart arbetsliv!

Självklart förknippar de flesta Malung-Sälens Elverk med el, men sedan något år tillbaka förvärvade koncernen även Malung-Sälens Företagshälsa och arbetet med att bygga en uppdaterad och modern företagshälsa startade. Lokalerna i Malung och Sälen renoverades, ny utrustning köptes in och personal rekryterades mm.

Det kan verka annorlunda med ett elnät och en företagshälsa inom samma koncern, men vi arbetar bägge med energi. Elnätet med energi till bostäder och företagshälsan med energi hos och mellan människor. När energin flödar utan avbrott är det bra för både våra kunder och oss.

Företagshälsan arbetar tillsammans med sina kunder i personliga möten för att få ett så bra resultat som möjligt och målet är att alla ska ha ett hållbart arbetsliv, där personalen mår bra och trivs på sin arbetsplats. Fokus ligger främst på det förebyggande, där medarbetarna är friska och kan undvika skador och sjukdomar så långt det går. Företagshälsan kan och vill vara en del i kundföretagens arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare.

Men hur är det då att jobba på Malung-Sälens Företagshälsa? Vi bestämde oss för att ställa några frågor till Anna Hed – Sjuksköterska, HLR- och första hjälpen instruktör.

Hej Anna, hur länge har du varit sjuksköterska?
Hej, jag har jobbat som sjuksköterska i cirka två och ett halvt år nu. Som nyexaminerad jobbade jag inom primärvården på Vårdcentral Älvdalen, där hade jag underbara kollegor som lärde mig så mycket inom yrket och hjälpte mig hitta vem jag var i rollen som sjuksköterska. Den erfarenheten gjorde att jag till slut vågade prova mina vingar för att sedan börja jobba på Malung-Sälens Företagshälsa där jag nu arbetat i 8 månader.

Vad fick dig att välja ditt yrke?
Jag blev först undersköterska eftersom jag gillar att ta hand om andra människor men kände ganska snart att jag ville utvecklas. Jag ville lära, samt hjälpa till mer och som sjuksköterska såg jag då möjligheterna att kunna bidra till en förbättrad vård och påverka individers personliga utveckling och hälsa.

På bilden utbildar Anna Hed personal från Malung-Sälens Elnät i HLR.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Oj, mina dagar är väldigt varierande, ingen dag är sig lik. Ena dagen arbetar jag i någon av våra lokaler i Sälen eller i Malung och utför medicinska kontroller tillsammans med vår läkare, eller utför hälsokontroller med konditionstest, hälsosamtal och provtagningar. Nästa dag kanske jag gör ett besök hos något av våra kundföretag och tar slumpmässiga drogtester eller utbildar personal i hjärt- och lungräddning (HLR). Ibland utförs även hälsoundersökningarna ute hos kundföretagen när dom så önskar. Sedan arbetar jag även mycket administrativt med bokningar och ser över vilka tjänster företagen kan vara i behov av.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Helt klart människorna och alla personliga möten med olika individer. Att jag hela tiden lär mig något nytt och utvecklas både som person och inom min yrkesroll.

Vad skulle du vilja säga till någon som vill bli sjuksköterska?
Utbildningen till sjuksköterska är intensiv och man ska hinna lära sig mycket under kort tid, men ingen förväntar sig att du ska kunna allt när du blir nyexaminerad. Du kommer aldrig bli fullärd som sjuksköterska, det är ett utvecklande arbete och man lär sig något nytt hela tiden.

Läs mer om vår företagshälsa genom att klicka här!