Först ut i världen med elhybriden Huddig 1370T Cable

Nu är den äntligen på plats! Grävlastaren som spränger gränser på vad som borde vara möjligt. En maskin som inte liknar något vi sett tidigare och som kan drivas på el i upp till 2 timmar. Malung-Sälens Elverk är först i världen med denna serietillverkade elhybrid, 1370T Cable och vår maskinförare Simon Ernstsson är mer än exalterad.

– Att jag ska få köra den här maskinen är som en dröm. När jag fick testköra den hos leverantören Staffare trodde jag inte att det var sant. Under körning helt på el går den riktigt starkt och tyst i alla moment. Eftersom den går så tyst och delvis utan avgaser, så kommer min och mina kollegors arbetsmiljö ute i fält att förbättras avsevärt, avslutar Simon.

Med den senaste hybridtekniken Tigon Technology™ kan vi arbeta i upp till två timmar helt på eldrift och när maskinen behöver laddning, startar dieselmotorn automatiskt och laddar batteriet till 100% på endast 40 minuter.

Sofia Kapla, Kvalitets- och Hållbarhetsansvarig vill poängtera att denna maskin kommer att köras helt på förnybar diesel, precis som majoriteten av Malung-Sälens Elnäts fordon. Vi som företag köper även in 100% förnybar el.

TF Arbetschef, Niklas Larsson med erfarenhet av entreprenadmaskiner, började för ett år sedan på uppdrag av styrelse och ägare att undersöka marknaden för ett inköp av en ny grävlastare. Efter en lång dialog med Staffare i Hudiksvall presenterades ett kliv in i framtiden med deras nya elektrifierade grävlastare. Beslut togs och hybriden beställdes.

Fördelarna är många med vår nya grävlastare säger Niklas. Maskinföraren får en bättre komfort i hytten och eftersom den går så tyst blir kommunikationen bättre med kollegorna utanför. Dragförmågan förbättras med elmotorerna, räckvidd och styrka på grävaggregatet har bättre prestanda. Det är även viktigt med minskad bränsleförbrukning vilket är en stor del av driftkostnaden.

Investeringen i 1370T Cable är för Malungs-Sälens Elverk en investering i säkerhet och miljö.

Daniel Segerholm – VD Malung-Sälens Elverk

Med vår nya grävlastare har vi tryggat en resurs som alltid finns till hands, som kan stötta våra montörer vid störningar och som vi själva har full styrning över. Arbetsmiljön blir bättre för vår personal som jobbar i och kring maskinen och vi tar ytterligare ett kliv i vårt miljöarbete. Den nya tekniken i 1370T Cable med en elhybrid lösning kändes som ett självklart val för oss som bolag. Vi på Malung-Sälens Elverk ser nu fram mot att sätta maskinen på test i fält.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Daniel Segerholm, vd Malung-Sälens Elverk
E-post: daniel.segerholm@msen.se
Telefon: 0280-442 52