Sponsring för bygdens framtid!

Vår bygds gemensamma framtid är något som ligger oss på Malung-Sälens Elnät varmt om hjärtat. Förutom underhåll och investeringar i elnätet delar vi kontinuerligt ut sponsring till barn- och ungdomsverksamheter av idrottslig eller kulturell karaktär.

Malungs Slalomklubb är en av alla föreningar som sökt och tilldelats sponsring från oss och under en barmarksträning vid Sportfältet i Malung, träffade vi tränaren Pär Bergner för att höra mer om klubben och hur pengarna kommer till användning.

Malungs Slalomklubb

Pär Bergner – En av flera tränare från Malungs Slalomklubb

Hej Pär, berätta lite om Malungs Slalomklubb?

Malungs Slalomklubb bildades 1963 och har bedrivit ungdoms och seniorverksamhet sedan dess. Fram tills att skidanläggningen Byråsen i Malung lades ner så bedrevs huvudsakliga träningen där. Avvecklingen och nedläggningen av Byråsen gjorde att vi då tappade många åkare och fick göra en nystart. Sen dess har klubben flyttat sin bas när det gäller snöträningen till Kläppen Ski Resort, vilka vi har ett bra samarbete med. Under förra säsongen körde vi träningar där vid tre tillfällen i veckan tisdagar, onsdagar och söndagar. Barmarkssäsongen tränar vi på Sportfältet i Malung. Vi har även ett gott samarbete med Sälens IF och flera andra klubbar, de stora skidanläggningarna i kommunen och även Malung-Sälens gymnasieskola med bl.a. Alpina Riksidrottsgymnasiet och Skidlärargymnasiet.

Vilka åldersgrupper tränar ni inom klubben och hur anpassar ni träningen efter olika åldrar och nivåer?

Klubben har en aktiv senior/FIS-åkare som kombinerar träning och tävling på elitnivå med högskolestudier. Sen har vi aktiva barn och ungdomar från 5 till 14 år. Under förra säsongen var vi 4 st tränare vilket gjorde att vi kunde dela in våra aktiva i olika grupper beroende på kunskap. Vi anpassade sedan träningen utifrån behov som att använda käppar och försökte variera hur vi sätter banor.

Träningen delar vi delvis upp. På tisdagar kör vi 11 – 14 åringar, på onsdagar och söndagar kör vi alla åldrar. För dom yngsta passar söndagar bäst och då kanske hela familjen är med till backen. Det är sporten Alpin skidåkning vi bedriver med grenarna Slalom, Storslalom, Super G och Störtlopp men där fokus ligger på teknikgrenarna Slalom och Storslalom. Ett av målen med träningen är att alla aktiva ska lära sig att kunna åka med skär i banan (carvingsvängar). Vi erbjuder även våra aktiva att vara med och i olika tävlingar och då främst i Dalarna, men det är absolut inget krav. Malungs Slalomklubb är för alla som vill hålla på med Alpin skidåkning. En klubb för dom som bara tycker det är kul att åka skidor, hänga med kompisar, som vill utveckla sin förmåga eller en klubb för dom som vill satsa på sporten och tävla för att sedan kanske fortsätta på skidgymnasium.

Pär fixar hinder under barmarksträning vid Sportfältet i Malung

Förra året delade Malung-Sälens Elnät ut över 260.000 kr till föreningar inom kommunen.

Vill du också söka sponsring till din förening? Klicka här och läs mer!
Barmarksträning vid Sportfältet i Malung

Har ni några spännande evenemang/tävlingar på gång?

Tävlingssäsongen börjar efter nyår och då kommer vi att kunna vara med på både Lilla Dalacupen som är en instegtävling för dom som vill pröva på att tävla för fösta gången, samt Lilla Världscupens tävlingar. I april så är Malungs Slalomklubb tillsammans med Sälens IF arrangör till en av Sveriges största och häftigaste tävlingar, Mr- och Miss Ski Funtastic under Skistar Winter Games Sälen. Där både ungdomar och FIS/senior åkare inklusive Sveriges alpina landslagsåkare tävlar bredvid varandra i samma alpina arena, en tävling som Malungs Slalomklubb startade redan 1979.

Vilka möjligheter finns för nya medlemmar att börja träna och tävla slalom i er klubb?

Alla som är intresserad av att åka skidor och vill pröva på sporten är välkomna. Vår barmarksträning utomhus är i gång måndagar och onsdagar kl 18. För den alpina träningen behöver man kunna ta sig ner för backen själv och kunna åka lift. Vi är ju en tränare på flera åkare. När man gått i skidskola och lärt sig ta sig ner själv så är man välkommen att komma till oss och utveckla sin skidåkning. Vi lägger löpande ut information på vår Facebook Malungs slk och på vår webbplats malungsslk.se

Barmarksträning vid Sportfältet i Malung

Sist, vad betyder Malung-Sälens Elnäts sponsring för er?

Väldigt mycket då det ger oss en möjlighet att bedriva vår träning och att kunna hjälpa våra åkare med Skipass och startavgifter på tävlingar. Vi har också genom sponsring kunnat bidra med en bra rabatt för åkarna på klubbkläder, något som klubben prioriterat högt.