110 och 70 år, värt att uppmärksamma!

För 110 år sedan fick befolkningen i Malung tillgång till elektricitet för första gången. Allt tack var S.P Persson som med sitt företag lade grunden till vad som idag är Malung-Sälens Elnät. Den 1 april för 70 år sedan förvärvades därefter eldistributionen av Malungs kommun och bolaget Malungs Elverk bildades.

Med olika aktiviteter uppmärksammar vi nu detta runt om i Malung-Sälens kommun.

Konstverk på elstationen i Grönlandsparken Malung

Frida Hedlund och Truls Proos Argårds målar sitt konstverk på elstationen i Grönlandsparken.

Gymnasieeleverna Frida Hedlund och Truls Proos Argårds har fått i uppgift att måla ett konstverk med el och dalatema på den annars så grå och trista elstationen i Grönlandsparken. Konstverket har arbetats fram av ungdomarna själva och med sina fina färger kommer elstationen att lyfta hela parken.

”Det känns verkligen bra att få göra något som syns och vi har bara fått positiva kommentarer från folk som stannat och kollat” säger Frida. Truls nickar och instämmer. ”Det är kul att man med konst kan uppmärksamma en tråkig, men väldigt viktig byggnad”.

Konstverket på elstationen i Grönlandsparken beräknas vara klart under vecka 28.

Frida och Truls arbetar med sitt konstverk.

Vi snyggar till utvalda elskåp

Folierat elskåp intill parkeringen vid Lidl i Malung.

Under sommaren kommer vi även att foliera 10 stycken elskåp med olika budskap. Så bli inte förvånad om ett elskåp nära dig får lite färg. På vissa elskåp kommer man även att kunna skanna en QR-kod med sin mobil för att se en video om hur det gick till när befolkningen i Malung fick elektricitet för första gången.

Utställning på biblioteket i Malung

Entrén till biblioteket i Malung Lisagatan 32 B.

Till vänster om receptionen på biblioteket i Malung kommer under vecka 26 och 27 en liten utställning om elnätets historia och vår koncern att finnas på plats. Besökare kan även passa på att låna böcker från biblioteket som handlar om just el.

Guidad tur på Ärnas kraftstation

Ärnäs kraftstation i Lima.

I dotterbolaget Malung-Sälens Energi bedrivs daglig produktion av förnybar el med våra fyra egna vattenkraftverk. Ett av kraftverken ligger i Ärnäs/Lima och byggdes klart år 1920. Ärnäs kraftstation är ett väldigt vackert kraftverk som vi efter sommaren kommer öppna upp för guidade turer. Mer information om det kommer senare.

Kundservice

Telefon kundservice
0280-442 20

E-post
kundservice@msen.se